School’s cool Delft viert 15 jaar inzet voor gelijke onderwijskansen

Delft, 15 oktober 2024 – School’s cool Delft bestaat 15 jaar! Sinds 2009 hebben we zo’n duizend kinderen in kwetsbare situaties geholpen bij het succesvol starten en doorlopen van hun schoolcarrière. Wat ooit begon met 12 leerlingen, is in 15 jaar uitgegroeid tot een mentorprogramma waarin jaarlijks ruim 100 leerlingen een-op-een begeleiding krijgen van vrijwilligers. Deze begeleiding vindt veelal thuis plaats. 

Mentorprogramma voor gelijke kansen

School’s cool Delft koppelt vrijwillige mentoren aan kinderen tussen de 11 en 18 jaar die extra steun nodig hebben. Door deze persoonlijke begeleiding krijgen de leerlingen de kans om hun talenten te ontwikkelen en hun schoolloopbaan succesvol af te ronden. Het steuntje in de rug van een mentor kan voor hen net het verschil maken tussen zich thuis voelen op school of het niets vinden en misschien zelfs afhaken. Dankzij deze aanpak vergroot het mentorprogramma de zelfredzaamheid van leerlingen en draagt het bij aan gelijke onderwijskansen in Delft.

Groeiende vraag naar mentoren

De vraag naar mentoren blijft toenemen. Dankzij de steun van de Gemeente Delft, diverse fondsen en lokale bedrijven kunnen steeds meer kinderen worden geholpen. Vrijwillige mentoren spelen hierbij een cruciale rol. Zij begeleiden leerlingen minimaal een jaar en helpen hen obstakels op school en soms thuis te overwinnen. Om aan de groeiende vraag te voldoen, is School’s cool Delft is voortdurend op zoek naar nieuwe mentoren.

Viering jubileum

Ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum organiseert School’s cool Delft dit jaar verschillende activiteiten. Op 5 november is de eerste: een minicongres waar professionals en mentoren hun ervaringen delen. Naast het vieren van de successen, is dit ook een moment om stil te staan bij de belangrijke rol van de vrijwilligers door de jaren heen.

“We zijn enorm trots op wat we samen met onze vrijwilligers hebben bereikt en willen iedereen die ons in de afgelopen 15 jaar heeft gesteund hartelijk bedanken,” aldus Margreet de Groot, voorzitter van School’s cool Delft én mentor van het eerste uur.

Succesvolle trajecten en uitbreiding

School’s cool Delft werd opgericht door Mirjam Biegstraaten en Joan Koene, met als doel preventieve ondersteuning te bieden aan kwetsbare leerlingen die de overstap maken naar de middelbare school. Het programma is inmiddels uitgebreid met vier verschillende trajecten: naast het brugklastraject zijn er trajecten voor leerlingen in groep 7/8, voortgezet onderwijs na de brugklas en het ISK (Internationale Schakel Klas). De toevoeging van de Huiswerkkamer biedt daarnaast extra vakinhoudelijke ondersteuning aan leerlingen om hun zelfvertrouwen te versterken en hun schoolprestaties te verbeteren.

Help mee en word mentor

Wil jij een verschil maken in het leven van een leerling? School’s cool Delft is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten voor gelijke onderwijskansen. Klik hier voor meer informatie en meld je aan als mentor!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top